Simon11

Viktnedgång i stora mått

Måste säga att när jag tittar på Tv programet bigest loser. Det är inte ett bra program om man frågar mig. Dessa personer är otroligt överviktiga och när man ska få någon som har en extrem övervikt att börja tappa den är tidsplanering avgörande för ett långvarigt resultat.

 

En person som är överviktigt och inte rör på sig och har en dåliga kost vanor kommer direkt att gå ner i vikt så fort som de börjar röra på sig och börjar äta nyttigare. Rekomendationer för att gå ner i vikt är 30 kg på ett år, vilket är under ett halv kilo i veckan.

 

För såhär överviktiga personer handlar det om att ändra sin livsstill. Att börja träna stenhårt när man inte har någon grundträning leder ofta till skador speciellt vid övervikt då leder och fästena på musklerna inte är vana vid tungt arbete.

 

En person som börjar träna och förändra sin kost kommer att få snabba resultat. Speciellt om man gör en träningsplanering som sträcker sig över tid. Att börja med är att ta bort alla dåliga fetter och vitt socker. Det klarar man sig långt på. I början räcker det för en otränad och överviktigt person att ta en kort promenad om dagen om man inte är vann vid det.

 

Desto mera man går ner i vikt desto snabbare kan man öka på träningen och börja lungt. Muskler äter fett (hela tiden) så att börja styrketräna är en bra ide för att låta kroppen skaffa sig lite mera muskler samt bränna mera fett under hela dygnet.

 

Jag gillar långsiktighet när det gäller stora livsförändringar. Någon som är överviktigt blev inte de över en natt så att försöka bli av med det måste man ge tid. När man börjar gå ner i vikt kommer man snabbat att tappa X antal kilo beroende på vilken utgångspunkt man har. Men desto mer man tappar snabbt desto långsammare kommer det att gå att bli av med de sista kilona.

 

Tränar man 3 gånger i veckan kan man hålla sig i väldigt bra form på bara man vet vad man gör och hur man ska äta runt ikring det. Man får helt enkelt välja vilka tillfällen som man vill njuta av livets goda.

Etiketter: viktnedgång

Kommentera gärna inlägget: