Simon11

6 Anledningar till att tjejer ska styrketräna

Att träna för styrka och addera muskelmassa är synonymt med en myriad hälsomässiga fördelar. Trots det finns många tjejer som håller sig till konditionsmaskiner, och inte vill styrketräna, för att man är rädd att bli för muskulös. Det är nonsens! Här är sex otvivelaktiga anledningar varför tjejer borde träna tungt.

1. Ju mer muskelmassa du har desto större energi förbrukar kroppen basalt. Det betyder att du kan bränna fett mer effektivt genom att bygga muskler! Gör inte misstaget att undvika styrketräning. Det är det mest effektiva sättet att reducera fettvikt och förbättra kroppssammansättning, och det finns ingen legitim anledning att undvika träningsformen.

2. Färska studier visar kopplingar mellan muskelmassa och livslängd. Ju mer muskelmassa desto större chans att du lever länge. Faktum är att muskelmassa är en mer överlägsen indikation på livslängd än kolesterol och blodtryck, enligt senaste forskningen.

3. Ju mer muskelmassa du har desto fler insulinreceptorer och bättre insulinkänslighet får du. Ökad muskelmassa förebygger diabetes och metabolt syndrom. Det gör det inte bara lättare att bränna fett, och gör dig friskare. Det gör det också lättare behålla formen längre.

4. Ju mer muskelmassa du har desto mer styrka har du, och styrka är ännu en indikation på livslängd. Vill du leva ett långt och hälsosamt liv? Träna för styrka och bygg mer muskler!

5. Mer muskelmassa gör det lättare att överleva vardagen. Det är inte bara funktionell träning, i ordets rätta bemärkelse, som förbättrar den funktionella styrkan. Styrketräning, och resultat av detsamma, förbättrar inte bara immunförsvaret och håller dig friskare på sikt. Det gör det också lättare att klara av de fysiska utmaningar som vardagen ställer oss inför.

6. Muskelmassa är attraktivt! Undersökningar visar att killar (och tjejer) föredrar vältränade tjejer, framför tjejer som är smala utan muskler. Notera att det är skillnad på professionella kvinnliga kroppsbyggare och tjejer som tränar naturligt utan prestationshöjande preparat. En vältränad figur förbättrar hållningen, ger ett mer alert intryck och en karismatisk utstrålning. Om inte omgivningens bekräftelse är primär kan du givetvis nöja dig med din egna. Inte bara ser du bättre ut. Du kommer också känna dig mer attraktiv, och må lika väl därefter.

Finns massor fler argument för tjejer att styrketräna och jag hoppas att det sprider sig hur viktigt och hur bra det är för er tjejer att också stryketräna. Artikeln är skriven av Mathias Zachau.

Etiketter: träning

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln