Simon11

Tänk efter innan du äter snabbmat

Det skulle vara rimligt att anta att det finns tre ingredienser i McDonalds pommes frites, potatis, olja och salt. Men om man antar det skulle man vara långt ifrån korrekt .

Från och med förra året började Mcdolnads en öppenhet kampanj som mest sannolikt skulle skapa en mer hälso - och konsumentmedven bild av företaget . Som ett resultat har företaget gjort sin indigridienslista och bearbetningsmetod på deras hemsida . Av nyfikenhet , var jag tvungen att veta exakt vad som finns i deras pommes.

Det visar sig att det finns 17 ingredienser i Mcdolnads pommes frites ! De innehåller :

- Potatis ( Jag är glad att det var den första ingrediensen )

- Canola olja, genetiskt modifierad .

- Hydrerad sojaolja - Som rapsolja, är de flesta sojaolja utvunnen ur genmodifierade sojabönor . Plus hydreringsförfarandet gör oljan mer mättade än den skulle vara i sin naturliga form , och ohälsosamt.

- Safflorolja - Tros vara en friskare matolja , är mest safflor tyvärr upphettas till höga temperaturer långt innan det någonsin använts för matlagning , orsakar det att vara kemiskt förändrats från värmen , och en källa till inflammation i kroppen när det är fallet .

- " Naturlig arom " - McDonalds naturlig smak är tydligen erhållits från en vegetabilisk källa , det betyder ingenting eftersom det kan även eventuellt innehålla nerv - och hjärn - toxin natriumglutamat ( MSG ) .

- Dextros - en typ av socker .

- Dinatriumpyrofosfat - Denna ingrediens har tydligen används för att hålla färgen på pommes frites . På den kemiska industrins egna säkerhetsdatablad är den listad som farligt vid förtäring , vilket är precis vad du ska göra om du äter dessa pommes frites .

- Citronsyra - används som konserveringsmedel .

- Dimetylpolysiloxan - används som ett skumdämpningsmedel , detta iär ndustriella kemikalier som normalt används i diktning och tätningsmedel och kommer med en lista på säkerhetsproblem .

- Vegetabilisk olja för stekning, som är en blandning av 7 ingredienser , inklusive: raffinerad rapsolja, majsolja, sojaolja, hydrogenerad sojabönolja med tert- butylhydrokinon ( TBHQ ) , citronsyra, och dimetylpolysiloxan . Vi diskuterade de flesta av dessa ingredienser ovan . Majsolja , liksom dess raps och sojabönor motsvarigheter är nu i första hand består av genetiskt modifierad majs .

TBHQ är ett petroleumbaserat, butan -liknande ( ja, det är tändvätska ! ) Ingrediens som används som konserveringsmedel . Det har kopplats till astma , hudåkommor , hormonstörningar, och i långtidsstudier på djur till cancer och skador på DNA .

I motsats till vad McDonalds kan göra anspråk på sin slogan , så är det inte så mycket i´m loving it i det....!

Detta måste vi sätta stop för
Detta måste vi sätta stop för
Etiketter: kost tänkvärt

Kommentera gärna:

  • Angelica • 26 april 2014 12:48:11
    Åh fy! Men det är bra att du skriver detta, bidrar till att jag aldrig vill äta ett McDonalds pommes frites i hela mitt liv igen. Även om jag vet att dom inte är nyttiga så trodde jag inte att det var så mycket onödigt i.

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln