Simon11

Träna Smart & Långsiktigt

Många vill träna upp sin kropp inför sommaren, men de flesta kommer på det försent och börjar träna som galningar så fort solen börjar komma fram och det är dags att ta av sig tröjan och sola kroppen och då får man panik för att man inte har ett sexpack eller en platt mage som jag hör fler och fler kalla det.

Jag jobbade i flera år på ett gym och där hade vi två herrar som båda var över femtio år, de hade tränat en hel del i sina ungdomsår men absolut inte elitsatsat men tränat från tre till sex gånger i veckan. Nu tränar de tre pass i veckan, varje vecka året runt och detta har gett dem en imponerande fysik och det är detta jag vill förmedla till er. Träna inte stenhårt två veckor med åtta pass i veckan för att sedan tappa suget och sluta. Träna mindre men kontinuerligt det kommer att ge er så mycket bättre resultat.

Många är periodare inom träning, och förklaringen är ofta att när man väl ska börja träna igen så tränar man så otroligt mycket och det är inte konstigt att både kroppen och psyket tycker det är jobbigt. Att vakna varje dag till träningsverk och vet att man ska träna två pass är kanske inte det roltigaste när man inte ens vet hur man ska lösa problemet att ta sig ur sängen. 

Ett exempel, om du inte tränar alls och kommer på att nu ska jag komma igång och har fullt med motivation, du känner dig taggad och du vill ha resultat nu. Du börjar hårt, tränar åtta pass i veckan, oavsett hur du delar upp det måste du träna dubbla pass minst en dag, men troligtvis har du läst lite om träning och inser att du måste ha en vilo dag vilket betyder att fyra dagar i veckan tränar du ett pass och två dagar i veckan tränar du två pass och har en vilodag. Det är här träningen verkligen börjar ta tid från dina andra sysslor. Du har ett gym där du bor så att träna där tar dig bara fem minuter att gå ditt du tränar en timma och sen hem igen, det tar de strax över en timma, sen måste du duscha efter varje träning. Utöver detta har du bestämt dig att du ska äta bättre och börjar laga matlådor två dagar i veckan, jättebra ekonomiskt och smidigt, men när du väl ska laga tar det dig ca två timmar med att handla, laga och portionera upp allt i matlådor. Helt plötsligt ska du alltså trolla fram ca femton timmar som du tidigare hade till andra saker för att nu lägga dem på träning. Efter två veckor är du så trött och har så mycket träningsverk, har du sovit dåligt och slarvat med maten har du kanske dragit på dig en förkylning. 
Detta har jag stött på så många gånger, varför inte istället börja på en lägre nivå, vänj din kropp med träning, om du inte tränar något alls och börjar träna tre gånger i veckan så kommer du få jättebra reslutat, du kommer få den återhämtningen som din kropp behöver och inte behöva ta all din tid till att jobba och träna. 

Personen som tränade åtta pass i två veckor kommer upp i fjorton pass innan han tröttnar och lägger av, det låter ju jätte mycket men nu tittar vi på personen som istället tränar tre pass i veckan, han kommer bara upp i sex pass på två veckor men här tappas inte motivationen utan han fortsätter hela månaden ut och är nu uppe i tolv pass och så kommer han troligtvis att fortsätta för han kommer både känna och se resultat och motivationen kommer inte tappas av de, snarare stärkas och nu har han tränat upp sin kropp och kommer orka att öka sin träningsdos till mer än tre gånger i veckan.

En liten tanke, man kan gå från 0-100, men att gå från 0-1000 känns bara onödigt. Kom bara igång med träningen och sätt ett mål på att träna minst tre gånger i veckan, håll det året runt och dina reslutat kommer att bli fantastiska! 

 

Etiketter: träning tänkvärt

Kommentera gärna:

Du kan ändra denna exempeltext. Peka här och klicka på knappen "Redigera text". Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Donec libero. Suspendisse bibendum. Cras id urna. Morbi tincidunt, orci ac convallis aliquam, lectus turpis varius lorem, eu posuere nunc justo tempus leo. Donec mattis, purus nec placerat bibendum, dui pede condimentum odio, ac blandit ante orci ut diam.

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln