Simon11

Mål Planering För En Motionär

I träning pratar jag ofta om mål, mål för att kunna utvärdera träningen och komma framåt, mål för att behålla motivation. Det finns många fördelar med att ha mål och det är väldigt enkelt att men hjälp av enkla tester sätta nya mål.
Det vanligaste konditionstestet är cooper testet, då du på 12 minuter ska springa så långt du kan, i tabellen nedan kan du kolla vilket resultat du bör ha. Lättast att genomföra på löpband eller på en löparbana där sträckan är mer exakt. Har du ett favorit spår kan du använda det som test plats då det viktigaste för ett test är att det genomförs på samma sätt båda gångerna, oavsett vilken distans du vill springa på.

Styrketest är inte heller svårt att testa, jag gillar att använda mig av kroppsviktsövningar, men man kan även köra styrketräningsövningar och se hur många receptioner man klarar av vid en specifik vikt.
Vid användning av kroppsviktsövningar så är det lättaste att göra så många man kan under 1 minut. Vid användning av styrkeövningar är det repetitioner i följd som är bäst att räkna.

Se till att skriva ner dina resultat för att kunna jämför dem längre fram i din träning. Antingen för att närma dig en vikt eller en tid som du har som mål, eller för att helt enkelt bara se att du faktiskt blir starkare eller uthålligare och att din träning ger dig resultat.

Märker du ingen skillnad efter en viss period kanske det är något som du bör ändra med din träning för att få bättre resultat. Tester är ett bra sätt att även hitta svagheter i kroppen.
 

Bilden tagen från allakantrana.se
Etiketter: träning

Kommentera gärna:

  • Gurra • 6 augusti 2014 16:49:45
    Jag gillar din blogg men du måste bättre på din svenska :) det är på tok för mycket särskrivningar och det gör mig galen!

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln