Simon11

Killar, Dags Att Släppa Diskomusklerna

När jag är på gymmet kan jag inte undgå att se hur majoriteten tränar. Igår körde jag styrketräning vilket jag sällan gör, men nu har jag en liten uppbyggnades och återhämtningsperiod då jag satsar på att bygga upp styrkan igen och då framför allt i ben och rygg. 

Tyvärr är det få jag ser som tränar så, alla andra på gymmet körde bara överkroppsövningar, det var bicepscurls, bänkpress, axellyft osv. Jag vet att det finns killar som tränar hela kroppen men senaste gångerna jag har varit på gymmet blir det tydligt att de flesta tränar på ett väldigt ineffektivt och kanske onödigt sätt. Vad har du för nytta av att ha en stor överkropp utan en styrka som du kan använda, utan den finns bara där för syns skull. 

När ändrades vi i sättet att tänka så att det är viktigare med en snygg kropp, istället för att ha en hälsosam kropp man han använda utan att ha ont eller lider av skador. I mina yngre år (10 år sen) tränade jag också för att jag ville se ut på ett visst sätt, men med tiden insåg jag att hur min kropp ser ut inte spelar någon roll om jag inte kan använda den. 

Killar vi bör träna mera ben och rygg, inte vara så focuserade på att bygga synliga muskler på överkroppen, springa och konditionsträna mera så att vårt hjärta får jobba hårdare och mår bättre. 

 

Jag och min kund Jacob, ingen av oss tränar armar, men vi boxas och har sjukt kul
Jag och min kund Jacob, ingen av oss tränar armar, men vi boxas och har sjukt kul

Kommentera gärna:

  • Patrik • 20 juni 2014 08:45:43
    Lätt att säga när man redan har dina armar! Haha.

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln