Simon11

Nyckeln är Planering

När man ska satsa på att tävla finns det en sak som kommer att avgöra hur det kommer att gå och hur resan ditt kommer att vara och det är planeringen för träningen, men även för vilan och se till att man har en bra kosthållning under tiden så att kroppen orkar återhämta sig och får tillräckligt med näring för att kunna prestera och återhämta sig samt undvika sjukdomar.

Jag försöker att jobba lite mindre när jag närmar mig match, del för att energin blir lite lägre när man börjar kapa ner kalorierna mot slutet för att göra den sista vikttömningen för att klara viktklassen och man är inte på ett superbra humör. Det är inte för att man vill vara otrevlig men man orkar helt enkelt inte lägga ner energi på att vara trevlig hur konstigt det än kan låta.

Självklart är det en ekonomisk fråga om man har möjligheten att inte jobba heltid och i mitt jobb är jag min egna chef och kan styra det själv. Dock gillar jag att jobba varje dag, tycker det är roligt och socialt och man blir inte så inställd på bara match utan man har ett liv utan för matchen också. Sömnen blir för mig allt viktigare ju närmare matchen jag närmar mig. Sover 8-9 timmar varje natt när de närmar sig match, plus att jag ofta tar en powernap på dagen, på så sätt orkar jag träna hårt två gånger om dagen och ändå återhämta mig utan att bli sjuk. Här är vi alla olika men jag har hittat det som fungerar för mig.

Det gäller att planera och att optimera den tiden som man har och lära sig vad ens kropp mår bra av då alla kroppar är olika. Fördela tiden bra över de olika träningarna, teknik, styrka, kondition, sparring osv ja det finns en hel del som ska hinnas med och allt är viktigt, det gäller att anpassa träningen till sin egna fighting still. Men ju tidigare man börjar träna inför en match desto mera förbered är man när det är dags!

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln