Simon11

Alkoholens Roll På Semestern

Efter två dagar i Spanien är jag redan förunnad av vad jag ser när man kommer ner till stranden. Det är ingen vacker syn, överallt ser man människor i överviktiga kroppar, tycker det är tragiskt att man inte vill ta hand om sig mer utan bara låter kroppen förfalla, låta fettet ta över och musklerna försvinna. Nu menar jag inte att alla ska se ut som någon steriotyp bodybuilder utan att man ska ta vara på sin kropp och ha en hälsosam figur.
Överallt ser jag hur folk dricker öl, vin och röker. Det är verkligen en obehalglig syn. Runt omkring springer barn och leker medans föräldrarna gör allt för att sitta stilla i en solstol men en alkohol drink handen. Kosten är inte mycket bättre den, chips, nöter och snabbmat, i kombination med den dåliga drycken så är det lätt att lista ut varför folk ser ut som de gör. Vad är det som är så viktigt med att man inte ska göra något på semestern, varför är det så många som är rädda för att aktivera sig själva och röra på sig. Ständigt hör jag argumentet men det är semester då "behöver man inte träna" när fan blev det okej att inte ta hand om sin egen kropp utan bara låta den förfalla. Majoritet är då inga elitidrottare den övrig tiden på året för då hade jag förstått om de kanske ville fly den hårda träningen som de alltid annars bedriver. Dessa människor ser inte ut att ens veta hur man tränar över huvudtaget.
Det måste komma en ändring i inställningen till träningen, när man har semester är man ledig hela dagen, att ta max en timma åt att träna kan väl  inte vara en stor sak, enkelt är det också, spring, simma, gör armhävningar, bara se till att på något sätt få din kropp och ditt hjärta att aktivera sig och inte bara sitta still och hitta på argumentslösa bortförklaringar för att andra ska acceptera din lathet. Kroppen och hjärtat behöver användas för att fungera korrekt och må bra.

Etiketter: tänkvärt

Kommentera gärna:

  • Ann-Katrin • 24 juli 2014 17:17:43
    Tycker absolut att man kan ta semester från måsten på semestern, men personligen tycker jag att bland de måsten man ska ta ledigt från är alla tråkiga och trista saker; Städning, sortera papper, följa TV-serier. Det är förståss skillnad för mig som alltid lever ett aktivt liv, jag tycker det är urtråkigt att sitta stilla, det gör jag tillräckligt på kontoret när jag jobbar på kontor, och sitta stilla är det sista jag vill om jag är ledig. Då kan jag lika gärna jobba! Tycker till skillnad mot bloggförfattaren inte att man måste lägga en enda timma på att träna när man semestrar; Men däremot kan man hitta på en hel massa roliga saker och därmed slippa sitta och glo framför sig; PAcka en picknick-korg och cykla till en annan del av staden där man inte varit, spela kubb på ängen, dra ihop ett gäng och spela brännboll, hitta ett spännande område, packa vatten och snacks och ge er av på en kul och spännande vandring och upptäck ett nytt område, klättra i berg. Bada för att det är jäkligt roligt, Inte simma längder (allvarligt talat, det tycker jag är FRUKTANSVÄRT tråkigt), utan LEK i vattnet. Rörelse är det naturliga för kroppen; Men gör det kravlöst, gör det roligt! Speciellt på semestern.
  • Sandra • 8 juli 2014 08:10:57
    Tror inte det är Hälsosamt heller skulle det stå. :) man har inte fetma för att man bryter rutiner på semestern.
  • Sandra • 8 juli 2014 08:09:25
    Har aldrig sagt att jag inte tränar, och är varken överviktig eller otränad. Bara all den hets som skapar stress om hur man ska bete sig och tror inte det är
  • carl booberg • 5 juli 2014 17:49:21
    Skillnaden (Sandra) är att din livsstil kostar samhället enorma resurser. En enormt stor del av sjukvårdens utgifter. Fetma är kopplat både till cancer, hjärt-kärl sjukdomar samt mycket annat att vi inte tar hand om våra kroppar skapar utgifter som vi hade kunnat lägga på människor som verkligen behöver det.
  • Sandra • 5 juli 2014 14:32:59
    Varför måste man stressa? Det sköna för mig med semester är att ta bort alla måsten. Vill jag inte träna så behöver jag inte. Min kropp är min kropp. Förstår inte hur det kan störa andra så mycket. Barn som inte rör på sig kan uppröra, men det gäller ju vuxna människor och alla har ett eget val. Precis som du har ditt att inte dricka, röka och äta onyttigt på semestern.

    Sen vet alla såklart att det är bättre att träna och vara hälsosam. Men jag mår hellre bra i psyket och kallar mig för livsnjutare än att pressar mig till något som andra anser vara bra för mig. Likväl som ingen skulle pressa dig till att ta en cigg och äta chips. :)

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln