Simon11

Detta jävla Fotbollsvåld

Nu har det hänt, tyvärr var det inte oväntat. En man har avlidigt och fyra barn får kommer inte att ha sin pappa kvar. Folk slåss som galningar på gatan utan några regler och förväntar sig inte sånna konsikvenser. Tyvärr är det utgången när det är okontrollerat våld.

Åker förbi stadion dagligen och när jag ser alla halsdukar, mössor, t-shirts flaggor från alla olika lagtillhörigheter undrar jag ännu mera varför det måste gå så långt innan det uppmärksammas på riktigt. Folk säger att det inte är fotbollens fel, självklart är de inte huvudboven i denna tragiska händelse, men visst spelar även de en stor roll.
Vad händer nu, vad kommer vara nästa steg för fotbollslagen, polisen, politikerna, fansen, supporterklubbarna, många har utryckt sitt stora missnöje, men jag hoppas verkligen det kommer att leda någonstans.

I kampsporten får jag ofta försvara och diskutera mitt val av sport, folk tycker det är våld och idioti. Jag kan förstå det till viss del, det handlar nästan uteslutande om okunskap om vad vi igentligen gör på träningarna. Jag älskar verkligen min sport, och självklart tycker jag att det är underbart att sparras, dvs slåss under kontrollerade former. Vi kör inga gatuslagsmål på träningarna, även när vi sparras hårt. Alla vet när det är dags att sluta.

Önskar de som är mer intresserade av våldet än av fotbollen, byt sport kom och kör med oss istället och låt de som verkligen älskar fotboll stöta och vara en del av den. För ni som vill ha våldet som ni sjäva skapar förstör för alla andra.

Jag beklagar verkligen sorgen för att en människa har fått sätta livet till på grund av en sport och en lagtillhörighet. Mina tankar går till familj och vänner. Oberkrivligt sorgligt.

Etiketter: tänkvärt

Kommentera gärna:

  • Mikaela Petersson • 2 april 2014 10:28:11
    Bra skrivet Simon! Det är så sorgligt. Delar denna på Facebook.

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln