Simon11

Fyra Steg Till Att Komma Igång Med Träningen NU

Jag har jobbat som Personlig tränare nu i snart fem år. Jag har hört de flesta ursäkter som finns för att slippa eller undvika träna. Jag orkar inte, jag hinner inte, jag kan inte, jag vill inte, jag behöver inte osv det finns tusentals bortförklaringar. Att säga att man inte kan, vill, eller orkar det är de lamaste ursäkterna någonsin. 

Vi lever i en stressad vardag och vår tid är begränsad. Jag har inte tid att träna mina tio-tolv pass, jag tar mig tid för att det är viktigt för mig och jag vet att det krävs för att göra min satsning. Skulle jag vara lika bra av att chilla och bara slappa hade jag nog valt det! Men så är det inte. Alla hinner träna, det handlar om att prioritera sin tid.

Jag ska ge dig fyra steg som kommer hjälpa dig att komma igång och lite tips att ha under vägen.

1. Sätt upp ett Mål. För att det ska vara ett mål så eftersträvar vi tre saker som de måste uppfylla, det ska vara mättbart, tidsbestämt och realistiskt. Mättbart för att du ska kunna se din egna utveckling enkelt och se hur snabbt du faktiskt blir bättre. Enkelt att göra själv med några standard tester, spring 3 km på snabbast möjliga tid och träna några veckor och jämför sedan hur mycket snabbare du blivit. Du ska självklart mäta det du vill bli bättre på oavsett vad det är. Dock är vikt, dvs kilo på en våg ingen bra att mäta då man ofta lägger på sig lite muskler och i dem binder lite vatten vilket betyder att du kanske inte kommer att gå ner särkilt mycket den första tiden. 
När ska du nå ditt mål, sätt en tid och lägg gärna in delmål för att se att du är på rätt väg.
Du måste självklart se att ditt mål är realistiskt kontra din insatts med träning och kost. Ju mer du satsar och tränar desto bättre reslutat kommer du självklart att få. 

2. Skriv in dina träningar i din kalender, på så sätt kommer det att bli lättare att få tid och du kommer att bli mera effektiv, att träna behöver inte ta så lång tid, man kan träna hemma, ge sig ut och springa men behöver inte träna på ett gym eller en träningsanläggning. Finns massa bra hemmapass som man kan göra enkelt hemma som inte behöver ta mera än en haltvimma och ger jättebra resultat.

3. Tala gärna om vad du vill åstakomma för någon, en vän, mamma, pappa, pojkvän, flickvän, bror eller syster. Någon som du litar på och som det känns bekvämt att dela dessa tankar och mål. På så sätt kommer din träning komma på tal då och då och bli en del av din vardag och förhoppningsvis lika naturlig som att du borstar dina tänder (hoppas verkligen du gör de kontinuerligt)

4. Börja med steg 1 nu, skjut inte på saker, ta tag i det nu och kör igång. Träning finns runt omkring oss hela tiden och det är inte jobbigt och tråkigt, det ska vara kul att träna.  

Träning ger dig så mycket bra energi, är du trött kommer du att bli piggare av att träna, du kommer må bättre, öka din koncentrationsförmåga och prestera bättre både på jobbet och i din vardag oavsett vad du gör.

Den energi du kommer få kommer vara värd all den energi som du lägger ner.

Vinsten efter min senaste match var värt allt slit
Vinsten efter min senaste match var värt allt slit

Hoppas att du gillade och hittade lite motivation i detta, dela gärna det med dina vänner

Etiketter: träning tänkvärt

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln