Simon11

Att Reflektera

Vi lever i en tid av ständig utveckling, allt ska förnyas till det bättre och ibland känns det som att man aldrig riktigt stannar upp, tar en tanke åt att se vart man är och vad man åstadkommit. Man glömmer lätt bort alla de bra saker man gjort oavsett inom vilket område i sitt liv som man uppnått dem.

Jag har sedan 14 års ålder tränat och tävlat med en elitinriktning, tränat för att alltid bli bättre, för att alltid prestera lite bättre nästa gång jag tävlar. Det har gjort mycket för mig och tagit mig väldigt långt och det är jag tacksam för. Ibland önskar jag dock att jag var bättre på att stanna upp i tankarna, bara ta de lungt och reflektera lite mer över vad man gör och varför och vara tacksam att man har möjlighet att faktiskt göra det som jag brinner för.

Jag har alltid varit driven och gillat utmaningar och det tror jag att jag alltid kommer göra, det är endel av vem jag är, men jag har också insett att man kan inte vara bäst på allt hela tiden. Man måste välja vad man vill satsa på och satsa på det till 100 %. Idag är min satsning på en sport, MMA som jag hittat en passion i där jag känner att jag kan utveckla mig och verkligen testa mina potentialer till max. Har reflekterat mycket över vad det är med just MMA och kampsport som alltid fångat mitt intresse även om jag har bytt inom själva genern kampsport. För mig är det att hela tiden kunna lära sig nya saker, och att man hela tiden måste bemästra dem gentemot en annan motståndare och ingen motståndare är den andra lik. Bara för att jag kan sätta mina teknik på en motståndare betyder det inte att jag kan göra det mot alla.

Jag har genom min kampsportskarriär passerat tre landslag och i varje har jag lärt mig otroligt mycket. Idags läget tillhör jag bara ett och det är Sanshou landslaget och ser fram emot att få representera dem i ett större mästerskap inom en snar framtid. Min utveckling det senaste halvåret har inte varit något extremt vad det gäller den fysiska eller den tekniska biten, där har jag alltid varit riktigt bra och alltid kunna ligga på top.

För att ta detta ett steg längre har jag mest av allt det senaste halvåret jobbat mentalt, skaffat mig en Mental Coach, Martin Lidberg som har hjälpt mig på flera plan när det gäller min mentala träning, både i min sport och i mitt privat liv. Allt hänger ihop och han har fått mig att förstå mera om mig själv, bara genom att ta de lite lugnare, reflektera mera och se nuet och vad jag har för kunskaper. Fått mig att tro mer på mina tekniker, min styrka, min kondition och mina erfarenheter och på så sätt hjälpt mig använda allt detta för att på tävlingsdagen kunna prestera lite bättre varje gång.

Längtar tills nästa match och jag kommer vara ännu bättre förberdd nästa gång, min motivation till att träna hårt och lägga ner allt arbete och tid som behövs för att kunna vinna även min nästa match finns. Min kunskap i hur jag ska träna min hjärna och min kropp tillsammans blir bättre och bättre.

Ta de lite lugnare tänk efter och njut av vad du åstakommit, det kommer komma flera framgångar längre fram, det viktigaste är att ha viljan att fortsätta.

Jag & Martin Lidberg efter ett brottningpass
Jag & Martin Lidberg efter ett brottningpass
Etiketter: tänkvärt

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln